“Det tog ikke mange øjeblikke med Mirjam, før jeg opdagede, at Mirjam har en superkraft.”

“Jeg fik oprydningshjælp fordi, jeg har hadet mit køkken, siden vi købte huset. Det var upraktisk og mærkeligt. Samtidig er køkkenet mit afstresningssted. Jeg bruger meget tid på at bage og lave mad, fordi det giver mig ro. Så mit forhold til mit køkken har været meget ambivalent. 
Det gik op for mig, at rod hører sammen med skam. Skam er alt det, vi gemmer fordi, vi er bange for at blive dømt, så jeg var lidt nervøs for at vise Mirjam mit rod. 

Men det tog ikke mange øjeblikke med Mirjam, før jeg opdagede, at Mirjam har den superkraft, der udsletter skam: Nemlig nådige og kærlige øjne. 

Det ikke handler om, at der kommer en ekspert og dømmer. Nej, der kommer en ekspert og siger: “Hvordan kan du blive gladere?” 
 
Flere ting hjalp ved at have Mirjam med i oprydningen. Det var vildt, hvor effektivt det var, når hun holdt styr på processen. Så blev min hjerne sat fri, så jeg kunne forholde mig til at sortere og mærke efter, hvad jeg var glad for. Det hjalp, at Mirjam havde gode ideer til forbedringer, men de kom hele tiden ud fra, hvad jeg ønskede. 

Jeg er vild med mit køkken nu! De centrale problemer er blevet løst. Og dem, der er tilbage, kan jeg overskue at finde gode løsninger på. 
Min mand var også ellevild, og kun en ting fra ud-bunken kom retur.
Min datter på 4 år kom hjem og sagde: “Det er helt anderledes. Smukt”.
 

Jeg blev overrasket over, hvor hurtigt og nemt det gik med at rydde helt op. 
Og hvor godt et køkken jeg egentlig har! 
Tak for hjælpen for vores dag sammen i mit køkken. 


- Krista Korsholm Bojesen, gift og mor til to. Psykolog med speciale i skam. 

Jeg kan jo nærmest ikke beskrive følelsen efter, du har været her “no lie”. Har fået ro i hovedet. Er så lettet og glad, nærmest ekstatisk.

“Jeg ringede til dig fordi, jeg syntes det var noget nær ulideligt at være hjemme, fordi der hobede sig bare flere og flere ting op omkring mig. Jeg syntes, det var uoverskueligt at gå i gang med at rydde op, for jeg kunne ikke rigtigt finde hoved og hale i, hvor tingene skulle have deres plads, og hvordan jeg skulle opbevare dem. Det at glædestjekke blev umuligt alle gangene, jeg har forsøgt alene, fordi jeg hurtigt kunne finde en eller anden grund til ikke at videregive eller smide tingene ud.
 
Inden du kom hjem til mig, var jeg først rigtigt nervøs fordi, jeg var så flov over alt det, jeg har fået samlet sammen, men du gjorde det lettere for mig at være i med dine åbne arme og dit åbne sind.
 
Jeg har blandt andet med min bedstemors ting bildt mig selv ind, at hvis jeg beholdt dem ''forsvandt'' hun ikke helt fra mig. Men jeg fandt jeg ud af, at det slet ikke er de ting, der betyder noget. Jeg har billeder, videoer og tonsvis af minder i hovedet og hjertet, og det kunne jeg ikke mærke, før du kom.
 
Før tænkte jeg, at hvis jeg ikke gemte alt børnene nærmest havde rørt ved, også da de var yngre, ville jeg være en dårlig mor. Det sagde jeg til mig selv. Men efter at jeg har fået hjælp til at sortere en helt masse ud i gammelt legetøj, tøj, krøllede tegninger og alt muligt andet fra både lejlighed og kælder. Så nu har mine børn fået en mor med mere overskud, og et hjem hvor alting har en plads. Der er endda god plads til os og til leg. Vi har lyst til at være hjemme nu.

Jeg kan jo nærmest ikke beskrive følelsen efter, du har været her “no lie”. Har fået ro i hovedet. Er så lettet og glad, nærmest ekstatisk.

Jeg vil klart anbefale Mirjam og KonMari til enhver, der har det bare en lille smule, som jeg havde det, før vi oprettede kontakten til hinanden. Jeg har haft glæde af Mirjam i to dage og har nydt hvert sekund, følt mig forstået, støttet og ligeværdig. Selvom jeg var bange for netop at føle det helt modsatte af disse følelser inden start.

Mirjam er yderst empatisk, varm, nem at være sammen med og meget effektiv. Hun er god til sit arbejde, og hun tjekker hellere en gang for meget end en gang for lidt. Forløbet har for mig været meget lærerigt, og jeg er taknemmelig hver dag, for det arbejde vi nåede på de to dage, vi så hinanden. Jeg var fortrøstningsfuld, da jeg sammen med Mirjam aftalte, hvad jeg selv skulle få styr på efter besøget. Min varmeste anbefaling og et kæmpe stort tak til Mirjam....”

- Carine Rebecca Pedersen, mor til to børn.

Orden på depotrummet

“Jeg har skullet ha ryddet op på mit kaotiske depot længe, har tænkt det skal jeg bare lige har gjort …. men det er ikke blevet. Jeg valgte at bestille Mirjam i 3 timer. Vi var igang & Mirjam hjalp mig med at være tydelig på, hvad jeg har brug for fortsat & hvad jeg kan sige “farvel” til.

Den største hjælp for mig var, at hun tog fra – så når jeg havde besluttet om jeg skulle gemme eller sige farvel så kom genstanden væk fra mig. Enten ud i traileren til lossepladsen eller bunken til genbrug eller det hjørne med det jeg vil gemme.

3 timer senere og efter 2 læs til lossepladsen/genbrug var mit depot fantastisk ….. jeg nyder det hver gang jeg er forbi det rum & mærker en lethed i mit sind.

Gi dig selv plads både i dit ydre & indre hus & inviter Mirjam.”

– Venlig hilsen Lene Myhre

Orden i skabe på flere etager

Hvorfor ville du gerne have hjælp til at rydde op?
"At få ryddet op i mine skabe er noget jeg har villet i lang tid. Men jeg fik det ikke gjort. Før du kom håbede jeg på at komme godt i gang med at rydde op. Det kom jeg, og oven i det fik jeg lyst og overskud til det, selvom at jeg var i en periode med mangel på overskud.

Da du var der lærte jeg en teknik til at rydde op. Værktøjer til hvordan jeg rydder op og hvordan jeg gør det effektivt."

Hvad syntes du om min hjælp?
"Du tog fra, så jeg kunne koncentrerer mig om at sortere, jeg skulle vælge hvad jeg ville beholde og hvad der skulle ud. Du viste vej og det der skulle ud, fik du sorteret og båret væk så oprydningen var effektiv. Vi nåede længere med oprydningen end jeg havde regnet med. Når jeg gik i stå hjalp du mig videre. Jeg var meget glad for din hjælp."

Hvad er anderledes her bagefter?
"Jeg tænkte inden at det var hårdt at komme i gang fordi det er et stort arbejde at rydde op. Men det letter og giver en glæde. Jeg syntes at det er lækkert at kunne finde mine ting når jeg skal bruge dem. Det sparer tid."

– Privat kunde

Overblik i tøjskabet

Hvorfor ville du gerne have ryddet op i dit tøjskab?
"Fordi der var tøj jeg ikke havde brugt i flere år. Jeg ville gerne have hjælp til at finde ud af hvad jeg skulle beholde og hvad der skulle ud."

Hvordan var det undervejs?
"Jeg opdagede flere stykker godt tøj jeg havde glemt at jeg havde. De har erstattet noget af det meget slidte yngling støj. Det var befriende at tage en beslutning, at tage en grundig vurdering over hele stakken med tøj på en gangen. Det gik hurtigt og det var fint at det der skulle ud kom direkte i genbrug med det samme, så var det væk."

Hvad her bagefter?
"Jeg har fået et nyt overblik nu. Selvom at der røg meget ud (ca. 50%), så har jeg hvad jeg har brug for af tøj. Lidt sjovt at der er så meget luft og plads i skabet nu, at jeg kan se alt hvad jeg har."

Er der virkelig ikke noget tøj på øverste hylde bagerst?
"Nej der er kun luft."

Nu med orden i sit køkken

"Efter besøg af Mirjam har jeg ikke kun sagt farvel til de ting som ikke længere havde værdi for mig. Jeg er også blevet meget mere målrettet i mine indkøb, og laver ikke længere værdiløse fejlkøb.

Jeg er kommet af med mange ting, som jeg engang var glad for, og derfor stod i mine skabe. De havde ikke længere en funktion i mit liv, og derfor stjal de bare plads i mine skabe.

Oprydning med Mirjam, er ikke bare en almindelig oprydning af ting, men også en oprydning i, erkendelsen af, hvilke behov jeg har i hverdagen.

Mirjam er god til at gennemskue og bruge de opbevaringsmuligheder der allerede er tilgængelige i huset. Jeg blev ikke bedt om at investere i dyre opbevaringsløsninger.

Mirjam har hjulpet mig med at rydde op i mine køkkenskabe. Hun har hjulpet til at tingen nu er opbevaret overskueligt og tilgængeligt. Jeg hars feåt en helt ny glæde ved madlaving.

Efter oprydningen med Mirjam, er den daglige oprydning blevet meget mere effektiv og overskuelig, hvilket er en stor kilde til glæde og overskud i hverdagen."

– Privatkunde

Meget langt på kort tid

“At få hjælp af Mirjam til oprydning føles ubesværet og er en stor hjælp, og man kommer meget langt på kort tid.”

– Annemette Lahrmann

Alting sker meget hurtigere

“Det er meget hurtigere at tømme opvaskemaskine nu, og vi får oftere ryddet helt væk efter aftensmaden efter KonMari oprydning.”

– Søren Krappe

 

Overskud til det hele

“Vi laver oftere mad fra bunden af nu, før købte vi oftere delvist færdig mad eller færdigretter. Vi spiser sundere nu, fordi vi har overskud til det, med et køkken der er orden i.”

– Privatkunde