Ryd op med Marie Kondo metoden

Mange er bekendt med Marie Kondo fra Netflix-serien "Tidying up with Marie Kondo". Kort sagt handler Marie Kondos metode, også kendt som KonMari, om at organisere efter kategori, takke de ting, der smides ud, og kun beholde de ting, der bringer glæde.

De fem trin med Marie Kondo

Når du følger KonMari-metoden, skal du gennemgå fem forskellige kategorier:

  1. Tøj, herunder smykker, tasker og sko.
  2. Bøger, blade og lignende.
  3. Papirer (manualer, garantibeviser osv., undtagen private breve mv.).
  4. Diverse genstande (køkkenudstyr, madvarer, makeup, kontorartikler, hobbyartikler, legetøj osv.).
  5. Ting med affektionsværdi.

Når du begynder din oprydning, er det en god idé at starte med tøj, da det ofte er den nemmeste kategori at sortere og skille sig af med. Dette vil hjælpe dig med at komme i det rigtige mindset til at organisere dine ejendele.

Efter du har gennemgået dit tøj, fortsætter du til trin to, der omfatter bøger, blade og lignende. Disse genstande kan være en kilde til viden og inspiration, men de kan også optage meget plads i dit hjem, hvis de ikke er organiseret ordentligt.
 

Oprydningen med KonMari metoden  

Når du bruger KonMari-metoden, skal du samle hver kategori af genstande i en bunke. Tag hver enkelt ting i dine hænder, og spørg dig selv, om den bringer dig glæde. Hvis svaret er nej, skal du takke den for sin tjeneste og sortere den i en af følgende bunker:

  1. Salg
  2. Genbrug
  3. Affald

Det er vigtigt at sortere alle genstande, før du begynder at overveje, hvor de skal placeres permanent i dit hjem.
 

Find en fast plads

Når sorteringen er gennemført, og du har fundet ud af hvilke ting som giver dig glæde, skal tingene have en fast plads. Det gælder også småting som nøgler og ledninger. På den måde er det nemmere at holde fast i oprydningen og holde orden i hjemmet.

Sådan foregår metoden i grove træk. Virker det uoverskueligt, så fortvivl ikke, for jeg er certificeret i metoden og hjælper gerne dig med at nå i mål.

Skal jeg hjælpe dig med KonMari metoden?

Skal du bruge hjælp til oprydningen af dine ting? Sammen finder vi ud af, hvad jeg kan gøre for dig. Talrige kunder i området omkring Gjern, Silkeborg, Skanderborg og Århus har allerede nydt godt af min assistance. Derudover er jeg parat til at køre længere væk mod en betaling af transportomkostninger.

Kontakt os på 26 27 43 77 i dag